Mis asi on päikesejaama üledimensioneerimine? | Solar4you

Mis asi on päikesejaama üledimensioneerimine?

Tasuvusaega mõjutab ka päikesejaama üledimensioneerimine. Kõik liitumised toimuvad võrguga alati inverteri võimsuse järgi – kui tegemist on 10 kW inverteriga, siis on kajastatud ka see number kõikides dokumentides. 

Küll aga päikesepaneele tuleb paigaldada rohkem kui 10 kW. Selleks on väga lihtne põhjus – meie tingimustes vajab inverter suuremat sisendit päikesepaneelidest võrreldes mõne Lõuna-Euroopa riigiga, et saavutada maksimaalset võimsust võimalikult palju. Lisaks päikeselistele päevadele on meil pilvist ja pimedamat perioodi ning sellistel hetkedel tuleb üledimensioneering kasuks.

Näiteks kui paigaldada 12 kW inverter ning 12 kW päikesepaneele, siis on väga tõenaoline, et see inverter ei saavuta kunagi maksimaalselt väljundvõimsust, milleks on 12 kW, vaid võimsus piirdub näiteks 10 kilovatiga. Sellisel juhul tasub paigaldada 10 kW inverterit (mitte 12 kW pingemuundur) – seade on soodsam ning seetõttu investeering parema tasuvusega, sest aastane tootlikus on samaväärne võrreldes kallima ja võimsama seadmega.

Kindlasti mõjutavad maksimaalset väljundvõimsust paigaldustingimused – kaldenurk, asend lõuna suhtes, varjud, geograafiline asukoht jms. Kokkuvõttes soovitab Solar4you parima töökindla lahenduse.

Soovituslik üledimensioneeringu protsent on umbes 20% – 35%.

Sul on küsimus päikeseenergia kohta või vajad täpsustavat lisainfot paneelide kohta.
Meie müügikonsultandid aitavad sind!

Võta ühendust

Meie partnerid